Teater för förskola och skola

Teaterveckan infaller i år vecka 43 med scenkonst i form av cirkus och teater! Lite senare på terminen finns det chans att uppleva dans och ännu mera teater. Vissa förställningar har begränsat antal besökare - så skynda boka! 

Carousel - en cirkusföreställning

En föreställning från svunna tider med den charmiga Silea i en one-woman-varieté. Med värme, glimten i ögat och ett stort mått våghalsighet tar Silea sig an scenen och bjuder in publiken till hänförande konster enligt klassiskt manér… fast lite mer  i en varm och rolig varietéföreställning för familjepublik. Förutom lindans blir det balansgång på flaskor och trolleri, dessutom har hon med sig en pratande katt! 

I samband med föreställningen går det att prova en cirkus-prova-på som tematiskt följer föreställningen. Då får publiken prova att ta sig an cirkuskonstens lockande redskap och trick. Pedagogerna lotsar och leder deltagarna genom nyfikenhet och anpassar nivån efter rum, individ och kapacitet.

Ålder: Från 5 / Förskolan 
När: Tisdag 22 oktober, kl 10.30 och 13.00
Var: Palladium 

BOKA HÄR

Gudspartikeln 

Hur kan flyttfåglarna hitta hem? Vilka byggstenar är livet konstruerat av? Vad är det för mening med att leva om man ändå ska dö? Hur ska man fatta Gudspartikeln?

Sophia är elva år och intresserad av de stora frågorna. Inuti henne är världen ett expanderande universum men utanför är världen trång och fantasilös och ingen förstår henne. Något har hänt, någon har försvunnit i Sophias liv, det finns saker att läka och begripa. 

Ålder: Mellanstadiet
Datum: Torsdag 24/10
Tid: kl.10 och kl. 13 
Plats: Palladium 

TRAILER & BOKA HÄR 

Träd, hopp och kärlek - en teaterföreställning

Det finns inget som är mer magiskt än verkligheten!

I Teater Jaguars skog vimlar det av högfärdiga rådjur, vimsiga ugglor och matglada larver! På den mossiga stenen sitter den sorglöse naturälskaren och dricker sitt kaffe, medan hurtfriska orienterare och hjältemodiga riddare från förr swishar förbi. Plötsligt dyker en bortsprungen flicka upp.

Ålder: förskolan - mellanstadiet
Datum: Fredag 25/10
Tid: kl. 13.00
Plats: Palladium

BOKA HÄR

Här tar teaterveckan slut - men inte föreställningarna! 

Djur som ingen sett utom vi - en dansföreställning

En finstämd och humoristisk  dansföreställning baserad på boken av Ulf Stark och Linda Bondestam

En finstämd och humoristisk gestaltning av ett gäng poesidjuren Klumpantropus, Bipolaren och Kakakerna med deras olikheter och egenheter. Att vilja synas och samtidigt inte, en kontrast där allt kan rymmas i en och samma kropp. Föreställningen önskar ge barnen tillgång till en värld fylld av fantasi och känslouttryck.

Ålder: Från 2 år
Datum: Fredag 8 /11
Tid: kl 9.30
Plats: Palladium

BOKA HÄR